Jdi na obsah Jdi na menu
 


Už je z Tebe čtenář!

 

Už je z Tebe čtenář!
Každý rok, převážně v červnu, přicházejí do Městské knihovny v Dašicích prvňáčkové spolu se svojí paní učitelkou, aby nás přesvědčili o tom, že po celý školní rok pilně pracovali a učili se poznávat písmenka, skládat slabiky, slova, věty, ... Zkrátka, že nechodili do školy nadarmo.
Paní knihovnice pro ně má nachytané úkoly, po jejichž splnění čeká na děti překvapení. Skládají pohádkové dvojice, přiřazují písmenka ke kartičkám s obrázky a se slovíčky, ...Pak postupně, jeden po druhém čtou krátký příběh nebo pohádku, aby ukázali, jak jim jde čtení. Někomu to jde výborně, někomu trochu hůř, ale čas a trpělivost všechno spraví.
Děti slibují, že budou mít knihy rády a že se k nim budou chovat slušně, protože knížky se neumí bránit. Všichni žáčci jsou potom přivítáni mezi opravdové čtenáře, každý dostane svůj čtenářský diplom, přihlášku do knihovny a drobný dárek. Nakonec si prohlédnou knihovnu a vystavené knížky.
S radostí musím konstatovat, že s některými rodiči a s pedagogy je opravdu velmi dobrá spolupráce, společně se snažíme vést děti k lásce ke knihám a ke čtení. Důkazem naší společné práce je i to, že  někteří malí čtenáři už mají svůj opravdový čtenářský průkaz.
 
(fota z jednotlivých roků viz. fotoalbum)
                                                                                         

 

 
 
 
 
 

Náhledy fotografií ze složky Už je z Tebe čtenář 2011