Jdi na obsah Jdi na menu
 


Noc s Andersenem 2011

 

Noc s Andersenem 2011
V pátek 1.4.2011 se po roce opět sešli dětští čtenáři, aby si užili nocování v knihovně. Letos bylo 14 dětí z druhé, třetí a čtvrté třídy a 2 děvčata z osmé třídy. Od 18 hodin si děti hrály, soutěžily, povídaly si o knížkách a četly si. Za správná řešení úkolů a soutěží dostávaly losy, které před půlnocí měnily za drobné dárky. Po dvanácté hodině noční to v knihovně zdaleka nevypadalo na to, že bychom se měli ubírat do hajan. Přečetli jsme si trochu strašidelnou povídku z knihy „Horory na dobrou noc“ od A. Horowitze a do pelíšků mezi regály s knihami nás ve dvě hodiny v noci doprovodily pohádky z knížky J. Wericha Fimfárum. Protože jsme mezi sebou měli i hasičskou omladinu, která měla v sobotu závody, vstávali jsme po sedmé hodině ranní. Po snídani si pro děti postupně přicházeli rodiče, aby děti odvezli domů.
Nocování jsme si užili bez jakýchkoliv problémů a věřím, že to bylo ke spokojenosti dětí i rodičů. A některé děti už při odchodu hlásily, že přijdou příští rok znovu.   
V Městské knihovně Dašice nocovali tito čtenáři:
Aneta Bartušková, Martin Bečka, Barbora Dejdarová, Tereza Endrová, Věra Krajíčková, Eliška Kubíková, Karolína Lagronová, Filip Metelka, Jiří Novotný, Veronika Nykodýmová, Vojtěch Paus, Patrik Pošvář, Jaroslav Straník, Anna Vranková a moje dvě pomocnice z osmé třídy Tereza Bidlová a Jana Halířová.
Máme za sebou Noc s Andersenem 2011 a můžeme se těšit na setkání za rok. Jen děti nezapomeňte: „Nocování je za odměnu, že čtete!“