Jdi na obsah Jdi na menu
 


Noc s Andersenem 2022

Vyvrcholení právě skončeného kalendářního měsíce byla opět Noc s Andersenem neboli Nocování v knihovně. Protože jsme měli dvouletou pauzu způsobenou problémy s covidem, zúčastnily se jí tentokrát trochu starší děti - třeťáci a čtvrťáci. Všichni nocležníci mají tuto akci za odměnu – jsou pravidelnými návštěvníky knihovny.

Celým večerem se neslo téma čarodějů a čarodějnic a kouzlení. Protože se nám venku ochladilo, museli jsme trošku zaimprovizovat a všechno proběhlo v prostorách knihovny. Na nocležníky čekalo, mimo jiné: hledání surovin do čarodějného lektvaru, tvoření – každý si odnesl domů svoji čarodějnici, soutěž Máme rádi kouzelníky a taky jsme se naučili jednoduchá kouzla a triky a ty jsme si navzájem představili. Takže jsme si udělali takové malé kouzelnické vystoupení. Děti dostávaly za jednotlivé soutěže losy a ty nakonec v tombole vyměnily za drobné dárečky. Velkou radost jsme dětem udělali objednáním pizzy. Na dobrou noc si pěkně v pohodlí svých spacáků shlédly film a kolem půlnoci jsme si popřáli dobrou noc. Ráno po snídani (o kterou se nám postaraly maminky dětí – moc děkuji) jsme si zabalili a děti spolu s rodiči - hurá domů.

Pro nás, mě a moji dceru Káťu, která to se mnou pokaždé absolvuje, to bylo už 14. nocování. Každé bylo jiné, ale všechny skončily velkou spokojeností dětí (a snad i rodičů).